Pizza spinaci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Rajčata
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 20 g Olivy černé
  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 220 g Mozzarella
  • 400 g Těsto na pizzu
  • 30 g Mouka kukuřičná
  • 12 g Passata (drcená rajčata)
  • 20 g Oříšky piniové
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1441 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 2158 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 3398.2 mg
  • Vláknina 34429.5 mg
  • Vitamín A 34429.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151.3 mg
  • Vitamín E 11.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek, piniové oříšky a špenát necháme osmahnout do zavadnutí na rozpáleném oleji. Dle chuti osolíme a opepříme.

  • 2

    Těsto na pizzu rozdělíme na dva díly a každý vyválíme do kola o průměru 30 cm. Těsto přendáme na olejem vymazaný a kukuřičnou moukou vysypaný plech.

  • 3

    Těsto potřeme rajčatovou omáčkou vyrobenou ze 120 g rozmixovaných rajčat, 2 stroužků česneku, 2 lžiček olivového oleje, passaty, soli a pepře. Poté posypeme 110 g pokrájené mozzarelly, špenátem, olivami, zbytkem mozzarelly a parmezánem.

  • 4

    Takto připravenou pizzu dáme péct na 14 minut při 240 °C.

Komentáře k receptu