Bylinková placka
Suroviny
- 450 g Brambory vařené
 - 50 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 40.9 mg
 - Draslík 297.5 mg
 - Vláknina 3905.3 mg
 - Vitamín A 3905.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané čerstvé bylinky, špetku muškátu, vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme bramborovou směs a osmažíme na spodní straně dozlatova. Pánev přikryjeme plechem, placku ne něj vyklopíme a sesuneme ji zpátky do pánve. Osmažíme dozlatova i z druhé strany.
 - 
                                3
Placku ještě 15 minut dopékáme ve středně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům.