Sedmihradský tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 655 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 55.1 mg
 - Draslík 281.7 mg
 - Vláknina 3414.7 mg
 - Vitamín A 3414.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 33 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na tuku potom osmažíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, trochu podlijeme vínem, přidáme protlak a koření. Krátce povaříme a přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky. Opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a zakryté dusíme 30 minut. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka. Přilijeme zbytek vína, osolíme a povaříme odkryté, aby se tekutina zredukovala a šťáva zhoustla. Podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.