Čínské nudle smažené se zeleninou a vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Vepřové maso pečené
  • 350 g Nudle čínské vaječné
  • 225 g Zelí čínské
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Taro
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1.74 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 121 g
  • Sodík 434 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 61.9 mg
  • Draslík 146.6 mg
  • Vláknina 3813 mg
  • Vitamín A 3813 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě povaříme nudle 3 minuty, poté je opláchneme teplou vodou, odstavíme a necháme okapat. Odřízneme vnější konec hlízy taro, zbytek oloupeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Rozpálíme ve woku olej, vložíme rozetřený česnek, taro, pokrájenou mrkev, čínské zelí a smažíme. Přidáme nakrájené vepřové maso, vývar, sůl, pepř a sójovou omáčku. Povaříme 5 minut, občas zatřeseme pánví.

  • 3

    Rozpálíme olej v hluboké pánvi a dozlatova osmažíme nudle. Necháme je poté okapat. Rozdělíme je na 4 talíře, zeleninu a maso vyndáme z woku a nalijeme na nudličky. Uchováváme teplé.

  • 4

    Do woku nalijeme kašičku ze solamylu a vody a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Omáčku nalijeme na talíře.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu