Srnčí paprikáš s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Srnčí plec
  • 400 g Cibule
  • 200 g Paprika červená
  • 150 g Rajčata
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 2 g Paprika mletá pálivá
  • 10 g Koření Gyros
  • 600 g Hovězí vývar základní
  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 80 g Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1220 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 957.4 mg
  • Vláknina 9425 mg
  • Vitamín A 9425 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.7 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné a očištěné srnčí maso nakrájíme na menší kousky, cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců, rozkrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme, krájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, vložíme maso, orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, necháme rozpustit v tuku, přimícháme rajčatový protlak, podlijeme troškou vývaru, zakryjeme pokličkou a dusíme. Přibližně v polovině dušení přimícháme papriky s rajčaty, dolijeme vývar a dusíme do měkka. Ke konci dušení necháme šťávu vydusit natolik, aby byla jen zahuštěná dušenou zeleninou, mouku nepřidáváme.

  • 2

    Pokrm rozdělíme na talíře, podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu