Americké lívance pro alergiky bez ořechů
Suroviny
- 200 g Maliny
 - 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 5 polévková lžíce Sirup javorový
 - 0.12 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 66.3 mg
 - Draslík 212.6 mg
 - Vláknina 8512.8 mg
 - Vitamín A 8512.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme mouku se solí, přidáme kypřicí prášek a cukr.
 - 
                                2
Do směsi uděláme důlek, kam vložíme rozšlehané vejce a polovinu množství mléka. Prošleháme, aby vznikla kašička, poté přidáme zbytek mléka.
 - 
                                3
Na pánev vlijeme olej a zahřejeme. Sběračkou dávkujeme těsto a smažíme po obou stranách lívance, dokud nejsou z obou stran zlatavě hnědé. Předehřejeme troubu na 150 ºC. Hotové lívance vložíme na plech do trouby, aby vydržely teplé, než se dosmaží ostatní.
 - 
                                4
Servírujeme teplé, přelité javorovým sirupem s malinami.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            
