Dušená hovězí plec na sušených švestkách
Suroviny
- 550 g Hovězí plec
 - 150 g Švestky
 - 600 g Rýže dušená
 - 80 g Sádlo škvařené
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 643 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 123.9 mg
 - Draslík 951.9 mg
 - Vláknina 12974.2 mg
 - Vitamín A 12974.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky a mrkev s petrželí na plátky. Maso na polovině sádla na pánvi prudce opečeme. Stejně tak prudce osmahneme na druhé polovině sádla ve větším kastrole cibuli a zeleninu.
 - 
                                2
K zelenině přidáme rajský protlak, opečené maso i s výpekem, vše zalijeme horkým hovězím vývarem, osolíme, opepříme a přikryté dusíme asi hodinu. Mezitím vypeckujeme sušené švestky, podélně je překrájíme, přidáme k masu a společně dusíme, dokud není maso měkké.
 - 
                                3
Podáváme s dušenou rýží, maso před podáváním posypeme sekanou petrželkou.