Nugát - turecký med

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Med včelí
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 280 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Oplatky dortové
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 960 kcal
  • Sacharidy 171 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 171 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 215.3 mg
  • Vláknina 4566.7 mg
  • Vitamín A 4566.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a šleháme dalších cca 30 minut. Na pekáč vlijeme med, zahřejeme a do vroucího vmícháme sladký sníh. Přidáme nahrubo nakrájené ořechy a vanilku.

  • 2

    Hmotu rozetřeme na dvě bílé oplatky, druhými dvěma zakryjeme a sušíme na kamnech.

  • 3

    Zatížíme dřevenou deskou a necháme vychladnout. Poté nakrájíme na malé pruhy.

Komentáře k receptu