Ruský chlebový kvas

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Droždí
  • 20 g Máta
  • 200 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Hrozinky
  • 2 l Voda pitná
  • 1 kg Chléb konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 860 kcal
  • Sacharidy 177 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 192 mg
  • Vláknina 375.8 mg
  • Vitamín A 375.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájený chléb opečeme ve velkém kastrolu nasucho v troubě, pak ho zalijeme vařící vodou a přikrytý necháme hodinu ustát. Ustátou tekutinu slijeme, přidáme do ní droždí, cukr a mátu peprnou, zakryjeme ubrouskem a v teple ho necháme 5-6 hodin kvasit.

  • 2

    Zkvašený nápoj přecedíme, stočíme do lahví, do každé přidáme několik opraných spařených hrozinek, lahve dobře zazátkujeme a uložíme na 3 dny do chladu.

  • 3

    Je to nápoj zvláště vhodný do horkých letních dnů.

Komentáře k receptu