Vařený humr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 4.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Humr
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1049 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 4045 mg
  • Bílkoviny 142 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 772.5 mg
  • Draslík 2082.9 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 11 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 57.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvého humra (zmrazeného necháme zcela rozmrazit) vložíme do velkého kastrolu, zalijeme vodou, aby byl zcela ponořený, a na každý litr přidáme 1 lžičku soli. Zvolna vaříme pod zpola přiklopenou poklicí asi 20 minut.

  • 2

    Uvařeného humra vyjmeme a krátce ponoříme do studené vody. Potom jej podélně rozkrojíme včetně ocasu. Na každý talíř položíme půlku humra řeznou plochou nahoru.

  • 3

    K změklému máslu přidáme utřený česnek, osolíme a rozehřejeme. Horké podáváme k humrovi.

Komentáře k receptu