Husí stehna na sladkokyselo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 150 g Jablka
  • 5 g Sůl
  • 125 ml Ocet jablečný
  • 3 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Husí stehna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 945 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 718.9 mg
  • Vláknina 28706.5 mg
  • Vitamín A 28706.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stehna omyjeme a v 1 litru osolené vody se 2 lžičkami cukru, nasekanou cibulí, bobkovým listem, pepřem a tymiánem přivedeme k varu. Přidáme ocet a pod pokličkou vaříme asi 3 hodiny.

  • 2

    Stehna vyjmeme, vývar přecedíme, nalijeme na stehna a necháme přes noc vychladnout. Vychladlý tuk sebereme a stehna na něm osmažíme. Potom maso vyjmeme, vložíme do tepla. Výpek posypeme zbývajícím cukrem a necháme zkaramelizovat.

  • 3

    Přilijeme 250 ml vývaru, důkladně provaříme, ochutíme solí a pepřem. Omáčku zahustíme škrobem. Stehna podáváme s omáčkou a dílky jablek.

  • 5

Komentáře k receptu