Vývar kuřecí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 94 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 105.6 mg
- Draslík 287 mg
- Vláknina 4359.6 mg
- Vitamín A 4359.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne.
-
2
Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
-
3
Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.
Komentáře k receptu
- Aleisa
- 02.09.2015 20:14:11
Znám krátké zapečení masa a kostí na vývar v troubě, tímto postupem jsem nedělala. V surovinách není uvedený tuk, tak jsem maso orestovala ve woku, kde mám nepřilnavý povrch a pak přendala do hrnce. Měla jsem málo kuřecích krků, tak jsem přidala jeden krůtí a následně maso obrala do polévky. Měkkou zeleninu jsem vybrala z vývaru dřív. Přidala jsem ještě nové koření a kousek stonku z libečku. Doba varu 3 hodiny...spíš necháme vývar jen "táhnout". Do polévky jsem udělala domácí drobení a chutnala nám.
Odpovědět