Čočka nakyselo s vejcem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 0.88 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 20 g Jíška instantní
  • 220 g Čočka velkozrnná předvařená
  • 350 ml Voda pitná
  • 15 ml Ocet vinný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1253 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 245.9 mg
  • Draslík 134.5 mg
  • Vláknina 1550 mg
  • Vitamín A 1550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočenou nebo předvařenou čočku osolíme a dáme vařit. Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, osmahneme v pánvi na másle, přidáme k čočce, po patnácti minutách čočku okyselíme octem, opepříme, zahustíme instantní jíškou a dovaříme. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky.

  • 2

    Čočku upravíme na talíře a povrch ozdobíme čtvrtkami vajec.

Komentáře k receptu