Bramborová polévka gulášová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 200 g Klobása uzená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 5.5 l Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 3841 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 1345.6 mg
  • Vláknina 6672.7 mg
  • Vitamín A 6672.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na polovině tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme sůl, pepř, kmín, papriku a na kostky nakrájené brambory.

  • 2

    Když se brambory osmaží, zalijeme je vývarem a vaříme téměř doměkka.

  • 3

    Polévku zahustíme jíškou, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a dovaříme.

Komentáře k receptu