Zelná s jáhlami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Jáhly - loupané proso
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Tuk
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 1250 ml Vývar z hovězích kostí
  • 3 ks Houby čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1179 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 25.1 mg
  • Draslík 1425.5 mg
  • Vláknina 5738.4 mg
  • Vitamín A 5738.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z tuku a mouky si připravíme zlatavou jíšku, zředíme jí procezeným studeným vývarem, rozšleháme a dáme vařit.

  • 2

    Přidáme na nudličky nakrájené zelí, očištěné, na plátky pokrájené houby a přebrané, spařené jáhly. Vše uvaříme doměkka.

  • 3

    Hotovou polévku osolíme a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu