Dim sum

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Vepřové maso mleté
  • 50 ml Omáčka sojová světlá
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Sherry brandy
  • 0.5 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Salát ledový
  • 1.25 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Bambusové výhonky
  • 0.5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 619 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 15.3 mg
  • Draslík 232.8 mg
  • Vláknina 4704.8 mg
  • Vitamín A 4704.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do mísy a zalijeme 1/4 hrnku vroucí vody. Poté přidáme 1,5 lžíce studené vody s olejem a důkladně promícháme tak, aby vzniklo těsto. Prohněteme a na pomoučeném vále vyválíme. Rozdělíme na 16 stejně velkých hrudek a z každé vytvarujeme kolečko.

  • 2

    Mleté vepřové maso smícháme s nahrubo nakrájenými bambusovými výhonky, sójovou omáčkou, sherry, cukrem a olejem. Přidáme kukuřičný škrob a důkladně promícháme.

  • 3

    Doprostřed každého kolečka těsta dáme špetku nádivky, okraje přehneme a vytvarujeme malé taštičky. Pařáček vyložíme vlhkou utěrkou, vložíme knedlíčky a dusíme cca 10 min.

  • 4

    Talíř obložíme listy salátu, přidáme kuličky a podáváme se sójovou omáčkou, nakrájenou cibulkou a chilli papričkami.

Komentáře k receptu