Punč s višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Kompot višňový
  • 500 ml Víno červené
  • 9 ks Cukr kostkový
  • 2 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Skořice celá
  • 3 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 148.1 mg
  • Draslík 196.9 mg
  • Vláknina 9021.2 mg
  • Vitamín A 9021.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    400 ml červeného vína prohřejeme se skořicí, hřebíčkem a kostkami cukru, až se na povrchu utvoří pěna. Horké víno přecedíme do vyšších sklenic, do kterých jsme rozdělili višně.

  • 2

    Zbylé víno šleháme nad párou se žloutky a vanilkovým cukrem, až vznikne hustší vinné šodó.

  • 3

    Šodó nalijeme do sklenic a nápoj ihned podáváme.

Komentáře k receptu