Zeleninovo-fazolová směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Fazole
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 0.5 ks Květák
  • 8 ks Mrkev kořen
  • 6 ks Tuřín
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 dl Jogurt krémový bílý natur
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 461.6 mg
  • Vláknina 30265.2 mg
  • Vitamín A 30265.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 96.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Od stopky oddělíme fazole, očistíme a rozlomíme na dvě poloviny. Na poloviny rozkrájíme mrkve a tuřín nakrájíme na čtvrtiny. Na růžičky rozdělíme květák a nejtužší část odrřízneme. Zeleninu napařujeme nad vroucí osolenou vodou tři minuty. Poté nabereme zeleninu do cedníku a ponoříme do studené vody.

  • 2

    Rozehřejeme ve woku rostlinný olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme.

  • 3

    Smícháme solamyl, jogurt, rajčatový protlak a vymícháme pastu. Smícháme v pánvi s cibulí a smažíme, dokud se vše nepromíchá.

  • 4

    Napařenou zeleninu necháme okapat a vmícháme ji do omáčky. Osolíme, přidáme mleté chilli a pod pokličkou vaříme 5 minut.

  • 5

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu