Mražený kávový krém

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 šálek Káva instantní
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 8 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 872 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 480.2 mg
  • Draslík 4471.2 mg
  • Vláknina 830 mg
  • Vitamín A 830 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ušleháme 300 ml smetany a uložíme ji do chladničky. Zbylou smetanu rozehřejeme v hrnci.

  • 2

    V nerezové míse rozmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Misku vložíme do horké vodní lázně a suroviny šleháme do hustého krému. Postupně zašleháme horkou smetanu a espreso. Vyjmeme z lázně a šleháme dále do vychladnutí. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.

  • 3

    Kávový krém rozdělíme do 4 menších šálků a mrazíme asi 4 hodiny. Před podáváním krém vyjmeme z mrazničky a necháme asi 5 minut stát.

  • 4

    Dezert podáváme pocukrovaný a posypaný kakaem. Můžeme ozdobit kávovými zrnky.

Komentáře k receptu