Medová pěna s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Med včelí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 8 polévková lžíce Ostružiny
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 185.6 mg
  • Vláknina 3788 mg
  • Vitamín A 3788 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Med utřeme se žloutky a v horké vodní lázni mícháme do zhoustnutí - nevaříme. Odstavíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Potom do směsi vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Pěnu naplníme do pohárů a prokládáme ji omytým a okapaným ovocem.

  • 4

    Dezert podáváme vychlazený, posypaný nasekanými ořechy.

Komentáře k receptu