Puding s tapiokou a meruňkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Marmeláda meruňková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Meruňky
  • 100 g Cukr krupice
  • 250 g Tapioka
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 200.2 mg
  • Draslík 99.9 mg
  • Vláknina 666.7 mg
  • Vitamín A 666.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme cukr, špetku soli a přidáme máslo. Promícháme a nasypeme do mléka tapioku. Povaříme na mírném ohni asi 20 minut. Nyní přidáme nadrobno nakrájené meruňky, necháme projít varem, přimícháme rozkvedlaná vejce, hmotu nalijeme do formiček, ty vložíme do většího hrnce s trochou vody, zakryjeme pokličkou a vaříme ve vodní lázni asi 50 minut. Pudink musí na dotek pružit.

  • 2

    Pudink necháme vychladnout a podáváme s meruňkovou marmeládou.

Komentáře k receptu