Studená mousse au chocolat

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 302.7 mg
  • Draslík 41.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Rozmícháme dohladka, necháme vychladnout.

  • 2

    Na mírném ohni rozpustíme máslo. Vejce rozklepneme, oddělíme bílek a žloutek. Všechny žloutky v kovové míse našleháme s espresem do pěny. Dál šleháme ve vodní lázni do hustého krému. Za stálého míchání přidáváme postupně máslo, nakonec vmícháme rozpuštěnou čokoládu. Bílek a smetanu odděleně ušleháme do tuha a přimícháme do krému. Pěnu rozdělíme do šálků, necháme vychladit 2-3 hodiny v lednici a studenou podáváme.

Komentáře k receptu