Velikonoční krém tří chutí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 60 g Čokoláda hořká
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Káva instantní
  • 3 ks Želatina plátková
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cappuccino instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 471 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 414 mg
  • Draslík 73.8 mg
  • Vláknina 60 mg
  • Vitamín A 60 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 388.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci svaříme mléko s dření z vanilkového lusku i s luskem, poté odstavíme. Plátky želatiny namočíme podle návodu.

  • 2

    Ve vodní lázni ušleháme do pěny vejce, žloutky a cukr. Vanilkové mléko bez lusku zašleháme do vaječné směsi, přimícháme i přecezenou želatinu. Hotový krém odstavíme a rozdělíme do tří nádob. Jednu část krému ochutíme capupuccinem v prášku, druhou část instatní kávou, kterou jsme rozpustili ve dvou lžících horké vody a třetí díl necháme vanilkový. Krémy necháme vychladit.

  • 3

    Do tuhnoucích krémů zamícháme na čtyři části rozdělenou smetanu (jeden díl si necháme na ozdobení), kterou jsme ušlehali dopevna.

  • 4

    Krémy rovnoměrně rozdělíme do čtyř pohárů, jejich barevné vrstvení skládáme podle vlastní fantazie. Poháry necháme v chladničce zcela vychladit. Před podáváním ozdobíme šlehačkou a čokoládou nastrouhanou nahrubo.

Komentáře k receptu