Mango s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr třtinový
  • 125 g Lepkavá rýže
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mango
  • 2.5 dl Kokosové mléko
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 184.9 mg
  • Vláknina 4520 mg
  • Vitamín A 4520 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lepkavou rýži dáme do cedníku a proplachujeme, dokud nebude voda čirá. Poté ji nasypeme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc nasáknout. Následně scedíme.

  • 2

    Bambusovou ošatku vyložíme plátýnkem, nasypeme rýži a napařujeme nad hrncem s mírně vroucí vodou cca 40 minut. Poté rýži odstavíme a dáme do větší mísy.

  • 3

    Uschováme 4 lžíce kokosového mléka, zbytek dáme do hrnce se třtinovým cukrem a solí. Vaříme 8 minut, než se polovina vyvaří. Směs s kokosovým mlékem nalijeme na rýži, promícháme. Necháme odstát 15 minut.

  • 4

    Rýži napěchujeme do různě tvarovaných formiček a vyklopíme na talířky. Uschovaným kokosovým mlékem přelijeme rýži a posypeme ji sezamovými semeny.

  • 5

    Nakrájené mango dáme na talířky, podáváme s nákypy.

Komentáře k receptu