Směs zvaná muzika

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Meruňky sušené
  • 50 g Švestky sušené
  • 50 g Hrušky sušené
  • 100 g Mandle
  • 50 ml Rum tuzemský
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Koření perníkové
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 ks Badyán
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Vánočka máslová
  • 4 polévková lžíce Povidla švestková
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Perník
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 893 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 406 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 109 g
  • Cholesterol 221 mg
  • Draslík 800.5 mg
  • Vláknina 29701.5 mg
  • Vitamín A 29701.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do středně velkého hrnce vložíme povidla a zalijeme vodou. Přilijeme tuzemský rum, sušené meruňky, hrušky, švestky, přidáme skořici. Z jednoho chemicky neošetřovaného citronu nastrouháme kůru a přidáme do hrnce. Směs posypeme perníkovým kořením a vaříme ji, dokud se nerozvaří.

  • 2

    Mezitím spaříme a oloupeme mandle a přidáme je ke směsi, dále vložíme do hrnce badyán, ořechy, hřebíčky a vanilkový cukr. Nasypeme nastrouhaný perník a přisladíme podle chuti medem. Upečenou vánočku nakrájíme na plátky, omyté jablko rozkrájíme na dílky a servírujeme ke směsi zvané muzika.

Komentáře k receptu