Sýrové bábovičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 10 g Pažitka
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 180 g Sýr Čedar
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 500 ml Voda pitná
  • 7 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 492 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 305.4 mg
  • Draslík 127.8 mg
  • Vláknina 1653.6 mg
  • Vitamín A 1653.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smetanu vyšleháme, čedar nastrouháme najemno, malé formičky na košíčky vymažeme máslem, pažitku s petrželkou posekáme najemno. Do misky nasypeme sýr, na něj rozklepneme vejce, přimícháme šlehačku, mletou papriku, špetku muškátu a důkladně promícháme. Sýrovou směsí naplníme formičky a vyskládáme je na hlubší plech s trochou vody, voda by měla sahat přibližně do poloviny formiček. Plech s formičkami vložíme do mírně vyhřáté trouby a necháme ve vodní lázni pošírovat.

  • 2

    Pošírování by mělo trvat přibližně 15 až 20 minut, ale záleží na velikosti formiček. Po vyndání z trouby necháme formičky vychladnout, bábovičky vyklopíme na talířky nebo na tác, posypeme bylinkami a před podáváním ještě vychladíme v lednici.

Komentáře k receptu