Čokoládové řezy se zmrzlinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 40 g Čokoláda hořká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Ořechy lískové
  • 200 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 g Sušenky Club - máslové
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 g Mák mletý
  • 100 g Zmrzlina vanilková
  • 30 g Kakao
  • 20 ml Rum
  • 20 ml Becherovka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 781 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 38 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 250.9 mg
  • Draslík 400.8 mg
  • Vláknina 11192.5 mg
  • Vitamín A 11192.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nalámeme do kovové misky, vložíme do horké vodní lázně a necháme rozpustit. Postupně metlou zašleháme drcené oříšky, nalámané sušenky a měkké máslo. Hmotu nalijeme do obdélníkové formy a dáme zchladit. V horké smetaně rozpustíme vanilkový cukr, do chladnoucí smetany přimícháme žloutky a nalámanou čokoládu, přilijeme becherovku, přidáme měkké máslo a vymícháme hladký krém, který nalijeme do formy na ztuhlou čokoládovou hmotu a dáme do lednice.

  • 2

    Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, vmícháme rum, mletý mák a dáme zamrazit.

  • 3

    Vychladlý dezert nakrájíme na kostky, upravíme na dezertní talířky, posypeme kakaem, doplníme kouskem zmrzliny a podáváme.

Komentáře k receptu