Sněhové věnečky s nugátovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 250 g Nugát světlý
  • 100 g Mléko zahuštěné neslazené
  • 100 g Ořechy lískové
  • 300 g Cukr krupice
  • 220 g Ořechy vlašské
  • 9 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Potravinářská barva
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 1.9 mg
  • Draslík 125.4 mg
  • Vláknina 4030.6 mg
  • Vitamín A 4030.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na malé kousky nalámanou čokoládu, spolu s nugátem dáme do vhodné nádoby, kterou dáme nad horkou vodní lázeň. Za stálého míchání rozpustíme, na hladkou a lesklou hmotu. Přidáme kondenzované mléko, med a dobře promícháme, vložíme do lednice nejméně na 30 minut vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme na lesklý krém.

  • 2

    Bílky v misce vyšleháme spolu s cukrem a citrónovou šťávou na tuhý sníh. Přidáme pomleté ořechy, zbarvíme potravinářským růžovým barvivem a zlehka promícháme. Připraveným krémem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a sáčkem na něj tvarujeme vedle sebe, po celé ploše věnečky, silné 1 cm. Vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 140°C, 45-50 minut. Po upečení necháme věnečky mírně vychladnout na plechu, potom je z papíru sloupneme a necháme volně, úplně vychladnout.

  • 3

    Půlku vychladlých věnečků potřeme půlkou krému a spojíme druhou půlkou. Do zbylého krému přimícháme pomleté, anebo nasekané oříšky, promícháme a polijeme povrch naplněných věnečků. Necháme volně, anebo v lednici vychladnout.

Komentáře k receptu