Cheesecake s banány v karamelu I

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 200 g Celozrnné sušenky
  • 145 g Máslo čerstvé
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 50 g Cukr krupice
  • 50 g Banány sušené
  • 500 g Sýr krémový
  • 400 g Salko karamel
  • 1 kávová lžička Vanilková pasta
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Citrony
  • 6 ks Banány
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 163.4 mg
  • Draslík 572.3 mg
  • Vláknina 7768.7 mg
  • Vitamín A 7768.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 170 °C.

  • 2

    Rozmixujeme celozrnné sušenky a sušené banánové lupínky, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vložíme je do mísy a promícháme se 115 ti gramy rozehřátého másla. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno formy ( kulatá dortová otevírací forma o průměru 23 cm ) kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem. Formu obalíme potravinářskou folií a vložíme ji do pekáče zhruba do poloviny naplněného vodou. Voda nesmí natéct do formy ani z pekáče přetékat.

  • 3

    Připravíme náplň. 2 zralé banány citronovou šťávu z jednoho citronu nahladko rozmixujeme, nebo rozmačkáme vidličkou.

  • 4

    Prošleháme smetanový sýr a ricottu ve velké míse. Přidáme čtyři vejce, karamelové kondenzované mléko, vanilkovou pastu, skořici a banánové pyré, znovu prošleháme.

  • 5

    N8plň upravíme na sušenkový základ a formu v pekáči s vodou dáme do předehřáté trouby. Ve vodní lázni pečeme asi hodinu až hodinu a čtvrt, dokud náplň kromě malého místa ve středu neztuhne. Vyjmeme formu z vodní lázně a nožem s kulatou špičkou koláč uvolníme od ráfku, aby nepopraskal. Necháme zcela vychladnout ve formě a uložíme ho alespoň na 3 hodiny do chladničky.

  • 6

    Na suché pánvi za stálého míchání opražíme mandle dozlatova a na talíři je necháme vychladnout.

  • 7

    Na velké pánvi rozehřejeme za stálého míchání 50 gramů krupicového cukru a 30 gramů másla. Když začne cukr karamelizovat, přidáme 4 na kolečka nakrájené banány a v karamelu je obalíme. Odstavíme pánev a na banány vymačkáme citronovou šťávu z půlky citronu. Takto připravené banány upravíme na cheesecake, okraj posypeme praženými mandlovými lupínky, pokrájíme na 12 porcí a podáváme.

Komentáře k receptu