Omeleta ve vodní lázni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5.5 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 696 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 583.4 mg
  • Draslík 164.8 mg
  • Vláknina 698.4 mg
  • Vitamín A 698.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a povaříme. Po prochladnutí osolíme a utřeme se žloutky.

  • 2

    Do utřené směsi přidáme tuhý sníh z bílků, nalijeme do vymazané a vysypané nízké formy a ve vodní lázni pečeme asi 25 minut.

  • 3

    Upečenou omeletu vyklopíme a naplníme masem nebo zeleninovou směsí.

Komentáře k receptu