Chilli omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 100 ml Voda pitná
  • 50 ml Ocet jablečný
  • 0.25 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Bazalka
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 65 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 273 mg
  • Vláknina 3101 mg
  • Vitamín A 3101 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře vyzrálá rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, rozkrojíme na půlky a vymačkáme semena. Rajčatovou dužninu pokrájíme na drobné kousky a dáme do kastrolu. Přimícháme cibuli nakrájenou nadrobno, papriku nakrájenou na drobné kostičky a utřený česnek.

  • 2

    V hrnku smícháme ocet s vodou, solí, drceným hořčičným semenem, mletým novým kořením, mletou sušenou bazalkou, mletou skořicí, pepřem. Přilijeme k rajčatům, přidáme cukr, promícháme a směs uvedeme do varu. Na mírném ohni necháme velmi pomalu vařit do kašovité hustoty (asi 120 minut). Občas promícháme, aby se směs nepřipálila.

  • 3

    Hotovou omáčku vlijeme do malých skleniček, uzavřeme a zavaříme ve vodní lázni při teplotě 80°C 30 minut.

Komentáře k receptu