Kompot meruňkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 188.4 mg
 - Vláknina 4033.3 mg
 - Vitamín A 4033.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Meruňky omyjeme, rozpůlíme, vypeckujeme, půlky meruněk spaříme krátce horkou vodou, aby šla sloupnout slupka. Loupané mandle vsypeme do misky, zakápneme likérem Maraska.
 - 
                                2
Půlky meruněk vložíme do hrnce, zalijeme horkou vodou, přidáme loupané mandle, cukr, trochu brandy a povaříme 10 minut.
 - 
                                3
Servírujeme v kompotových pohárcích a do každé porce ještě přikápneme Maraschino, které zbylo od mandlí.
 - 
                                4
Kompoty servírujeme převážně dobře vychlazené.