Horký švestkový kompot s rozinkami a sherry

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrozinky
  • 100 g Meruňky sušené
  • 250 g Švestky sušené
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 290 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 937.4 mg
  • Vláknina 14427.8 mg
  • Vitamín A 14427.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené švestky rozčtvrtíme a vypeckujeme. Nasypeme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience, na několik hodin odložíme. Když ovoce změkne, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme zhoustnout. Mezitím občas promícháme.

  • 2

    Kompot ihned horký podáváme.

Komentáře k receptu