Míchaný kompot z jablek, švestek a rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 278 kcal
 - Sacharidy 72 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 257.1 mg
 - Vláknina 7298.7 mg
 - Vitamín A 7298.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka omyjeme, oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jádřince. Krátce povaříme ve vodě smíchané s citronovou šťávou. Švestky propláchneme, rozpůlíme, vypeckujeme a společně s omytým a otrhaným rybízem přidáme k jablkům. Vše ještě několik minut povaříme.
 - 
                                2
Ovoce rozdělíme do sklenic, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na temném a suchém místě.