Čerstvé trnky nakládané v octě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 636 kcal
 - Sacharidy 147 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 147 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 8.9 mg
 - Vláknina 45936 mg
 - Vitamín A 45936 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Trnky přebereme, na sítu propláchneme a necháme okapat. Nasypeme do hrnce, zalijeme studenou vodou, několikrát necháme projít varem a scedíme.
 - 
                                2
Ocet smícháme s vodou, přidáme cukr, skořici a hřebíček a svaříme. Přisypeme trnky a znovu přivedeme k varu. Vše rozdělíme do sklenic a odložíme do druhého dne. Poté zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80°C sterilujeme po dobu 15 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.