Mošt z čerstvých dřínek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 14 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.7 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé dřínky přebereme, očistíme a omyjeme. Rozmačkáme, přemístíme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna zahřejeme na teplotu 80 °C. Horké ihned vylisujeme, odložíme a necháme stát, dokud se neusadí kal.
 - 
                                2
Poté přecedíme přes síto, nebo čerstvou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přisypeme cukr a kyselinu citronovou a necháme rozpustit. Mezitím občas promícháme. Mošt rozdělíme do čistých lahví, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
 - 
                                3
Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a suchém místě.