Kompotované višně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
 - Sacharidy 74 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 11 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 74 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 347 mg
 - Vláknina 6400 mg
 - Vitamín A 6400 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme zralé, ale tvrdší višně. Otrháme stopky, na sítu důkladně omyjeme a necháme okapat. Poté je rozdělíme do sklenic. Cukr rozmícháme ve vodě, povaříme a vychladlým nálevem zalijeme ovoce.
 - 
                                2
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme na studeném a temném místě.