Kompotované loupané višně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
 - Sacharidy 114 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 114 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 434.2 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře zralé višně přebereme, omyjeme a vypeckujeme. Rozdělíme je do čistých sklenic a průběžně prosypeme vrstvami cukru.
 - 
                                2
Zavíčkujeme, urováme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí sklenice vyjmeme z hrnce a uchováme na studeném a temném místě.