Mošt z čerstvých malin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Cukr krystal
  • 2 l Maliny
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 378 mg
  • Vláknina 32500 mg
  • Vitamín A 32500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.5 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme dobře zralé maliny a přebereme je. Rozmačkáme, nasypeme do kastrolu, zahřejeme a prolisujeme. Necháme několik hodin odstát. Poté přecedíme přes síto nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou.

  • 2

    Zbylé maliny zalijeme vodou, zahřejeme, opět prolisujeme a necháme odstát.

  • 3

    Šťávu stočíme, přidáme cukr a promícháme s první malinovou šťávou. Rozdělíme do čistých lahví a převážeme dvojitým celofánem.

  • 4

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu