Mošt z čerstvých hrušek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 g Kyselina citrónová
  • 2.5 kg Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 504.2 mg
  • Vláknina 30000 mg
  • Vitamín A 30000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé hrušky důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince a dužinu rozdrtíme nebo nastrouháme. Ihned vylisujeme a necháme stát, dokud se neusadí kal.

  • 2

    Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme.

  • 3

    Šťávu rozdělíme do lahví, zavíčkujeme a urovnáme je na mřížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 20 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a suché místnosti.

Komentáře k receptu