Cibulka sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1948 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 129.6 mg
 - Vláknina 3168.2 mg
 - Vitamín A 3168.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malou cibulku očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Proložíme bobkovým listem.
 - 
                                2
Na nálev smícháme vodu s octem, přidáme sůl, cukr, hořčičné semínko a převaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku.
 - 
                                3
Sklenice důkladně zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce. Sterilujeme po dobu 25 minut při teplotě 80 °C nebo 5 minut od bodu varu. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.