Cibulka sterilovaná s křenem a octem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1326 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 468.8 mg
 - Vláknina 8298 mg
 - Vitamín A 8298 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 101.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Malou cibulku očistíme, důkladně omyjeme a necháme okapat. Na dno čisté sklenice o obsahu 1l dáme bobkový list, očištěný křen, přisypeme kuličky pepře a hořčičné semínko. Poté přidáme cibulku.
 - 
                                2
Na nálev rozmícháme vodu s octem, přisypeme cukr, sůl a povaříme. Po vychladnutí nálevem zalijeme cibulku a sklenici uzavřeme.
 - 
                                3
Vložíme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme od bodu varu po dobu 10 minut.
 - 
                                4
Sklenici vyjmeme, necháme vychladnout a uchováme ve studené a temné místnosti.