Sterilovaný kopr

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Kopr čerstvý
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 27 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 524 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 461.4 mg
  • Vláknina 2625 mg
  • Vitamín A 2625 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý kopr důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme a vložíme do sklenice o objemu 5 dl. Zalijeme octem, zasypeme solí a dolijeme vodou.

  • 2

    Sklenici zavíčkujeme a v zavařovacím hrnci sterilujeme po dobu 3 minut od bodu varu.

  • 3

    Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu