Paprika sterilovaná s rajčatovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 19 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 27 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 206 mg
 - Vláknina 2900 mg
 - Vitamín A 2900 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralá rajčata očistíme, důkladně omyjeme, rozkrojíme a na masovém mlýnku rozemeleme. Poté prolisujeme, protlak přemístíme do kastrolu a povaříme.
 - 
                                2
Mezitím opláchneme papriky, odstraníme z nich semínka a papriky rozdělíme do sklenic tak, že vkládáme jednu do druhé. Protlak zlehka osolíme, vychladlým zalijeme papriky a sklenice zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Následující den zopakujeme sterilizaci a to 20 minut při teplotě 80 °C. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.