Sterilovaný mletý špenát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 55 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 264 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 1.7 mg
 - Draslík 930 mg
 - Vláknina 7333.3 mg
 - Vitamín A 7333.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.8 mg
 - Vitamín E 3.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý špenát očistíme, důkladně omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a bez poklice vaříme 10 minut. Po vyjmutí umeleme na masovém mlýnku.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme tuk, přidáme špenát a krátce podusíme. Mezitím podléváme slanou vodou z vaření. Horkou kaši rozdělíme do sklenic a zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 10 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.