Šťovík sterilovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kg Šťovík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 30 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 487.5 mg
  • Vláknina 2000 mg
  • Vitamín A 2000 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý šťovík přebereme, očistíme, důkladně omyjeme a dobře namačkáme do sklenic. Zavíčkujeme a urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce.

  • 2

    Sterilujeme po dobu cca 60 minut od bodu varu. Šťovík musí pustit hodně šťávy. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu