Tykev sterilovaná v octovém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1303 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 451.7 mg
 - Vláknina 3750.7 mg
 - Vitamín A 3750.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev oloupeme, rozkrojíme, vyčistíme a důkladně omyjeme. Nastrouháme, mírně osolíme a necháme odstát. Poté vymačkáme a rozdělíme do sklenic. Na povrch dáme opláchnutý kopr.
 - 
                                2
Sůl a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme tykev a sklenice zavíčkujeme.
 - 
                                3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme a po vychladnutí uložíme na temném a studeném místě.