Sterilovaný tykvový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1327 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 820.9 mg
 - Vláknina 9957.5 mg
 - Vitamín A 9957.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev očistíme, oloupeme, vnitřek odstraníme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Mírně osolíme, promícháme, odložíme a necháme stát do druhého dne.
 - 
                                2
Ve vodě rozmícháme sůl, ocet, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření, hořčičné semínko a bobkový list a povaříme. Tykev rozdělíme do sklenic, průběžně prokládáme cibulí, křenem a koprem, poté zalijeme vychladlým nálevem.
 - 
                                3
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 45 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.