Sterilované vepřové maso v mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 kg Vepřové maso libové
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 231 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 132.3 mg
  • Draslík 18.2 mg
  • Vláknina 5592.5 mg
  • Vitamín A 5592.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4230.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso očistíme, důkladně opláchneme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme máslo, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli a poté zalijeme vodou. Přidáme maso, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

  • 2

    Mezitím očistíme mrkev, nakrájíme na malé kostky a přidáme do kastrolu. Společně dusíme do poloměkka.

  • 3

    Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, vmícháme k masu a povaříme. Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a směs ihned rozdělíme do sklenic. Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu