Paprikový sterilizovaný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 307.8 mg
 - Vláknina 4566 mg
 - Vitamín A 4566 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.2 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu, a podle návodu na sáčku Deka uvaříme nálev. Poté do nálevu vložíme rozdělené růžičky květáku, které povaříme 5-8 minut, scedíme a nálev necháme mírně vychladnout.
 - 
                                2
Červené papriky (kapie) omyjeme, zbavíme jádřinců a bílých žeber a spolu s oloupanou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme horkou vodou a sloupneme povrch. Česnek oloupeme a necháme vcelku.
 - 
                                3
Do připravených sklenic poklademe střídavě papriky, cibuli, rajčata a květák. Nakonec do každé sklenice položíme 2 stroužky česneku. Naplněné sklenice zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme je.
 - 
                                4
Sklenice naskládáme do zavařovacího hrnce, kde je 25 minut sterilizujeme při teplotě 85°C.
 - 
                                5
Potom sklenice vybereme z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě.